A légierő tagjai már korábban is azt állították, hogy a vezetés „ténylegesen szünetelteti” a fehér férfiak felvételét, és „sokszínűségi célokra” hivatkozva azt állítja, hogy azok negatív hatással vannak a légierő műveleti képességeire.

Hirdetés

Ezek a korábban elhangzott állítások most megerősítést nyertek, miután a Sky News azt állítja, hogy hozzájuk eljuttatott, belső dokumentumok alátámasztják azokat.

A brit médium szerint az egyik dokumentumban az áll, hogy a „toborzó erők továbbra is előnyben részesítik a női jelölteket” az úgynevezett „ügyfélkapcsolat-kezelés” területén. Egy másik dokumentum szerint a toborzók az etnikai kisebbségeket preferálják.

Egy, a Sky News munkatársai által olvasott, belső email pedig állítólag azt mutatta, hogy a légierő mellőzte a lehetséges jelöltek meghallgatását, amivel kapcsolatban minimum egy bennfentes azt állította, hogy ezzel a lépéssel csökkenteni akarták az annak folyományaként kiszóródó női és etnikai kisebbségi jelöltek számát.

Korábban írtuk

„A felső vezetés nyomására és utasítására minden női és etnikai kisebbségi jelöltet elsőbbségi elbánásban kellett részesíteni a jelentkezésük feldolgozása során” – mondta egy másik bennfentes a műsorszolgáltatónak.

„Nem kellett figyelembe venni a teljesítményüket; ha elérték a minimumkövetelményeket, akkor elsőbbséget élveztek a továbbjutás szempontjából, ami lényegében azt jelentette, hogy a fehér férfiak kiszóródtak, vagy pedig a preferált társaik után kaptak csak időpontokat a következő vizsgájukra” – folytatták.

(forrás)