Abbahagyta a csomagok kiszállítását Malmö főképp migránsok által lakott Rosengård kerületében a nemzetközi csomagküldő cég, a UPS, írja a Breitbart. A cég szerint a no-go városrész túl veszélyes lett.

Illusztráció: shutterstock.com, szerk.

Illusztráció: shutterstock.com, szerk.

A UPS a világ egyik legnagyobb csomagkiszállítással foglalkozó cége, azonban két hónapja nem szállít ki csomagokat Rosengårdba. A lakók arra panaszkodnak, hogy ez lényegében diszkrimináció, számol be a svéd újság, az Expressen.

Egy helyi lakos, Marco Padoan szabadúszó fotós kereste fel a lapot. Az vált neki gyanússá, hogy a cég azt jelezte felé, hogy megpróbálták kiszállítani neki a csomagot, de nem sikerült. Megkérték, hogy inkább vegye át a csomagját egy UPS-átvevőponton. 

„Biztos voltam benne, hogy nem jártak erre” – mondta a férfi. Ezután hívta fel a cég ügyfélszolgálatát, akik elmagyarázták neki, hogy a UPS felfüggesztette a kerületben a csomagok kiszállítását, mert féltik a dolgozókat attól, hogy kirabolják őket. 

Egy másik svéd újság, a Sydsvenskan beszélt a cég egyik alkalmazottjával, aki elmondta: támadták már meg a sofőröket Rosengårdban, ezért úgy döntöttek, hogy nem szállítanak tovább a kerületbe. A dolgozó szerint Stockholm egyes részein is tapasztalhattak fennakadásokat a kiszállításban a lakosok, de nem részletezte, hogy a svéd fővárosban pontosan melyik területeken függesztették fel a kiszállítást. 

Nem a UPS az első csomagszállító cég, amelyik felfüggeszti a kiszállítást valamelyik európai no-go zónában. 2017-ben a francia Chronopost döntött úgy, hogy nem szállít több csomagot Párizs Seine-Saint-Denis kerületébe, miután a hírhedt külvárosban veszélyben érezték magukat a dolgozók.