A német vállalati bankként ismert és kisebbségi állami tulajdonban lévő Commerzbank arra számít, hogy a magas infláció és az ukrajnai orosz háború által súlyosbított gazdasági veszélyek közepette több vállalkozás is csődbe fog menni Európa legnagyobb gazdaságában. A Handelsblatt című német lap beszámolója szerint a hitelező arra számít, hogy a hitelezési veszteségekre képzett céltartalékok növekedni fognak, de együttműködik ügyfeleivel annak érdekében, hogy minimalizálja a nyersanyagok szuperciklusának az üzleteikre gyakorolt hatását.

Hirdetés

Manfred Knof, a Commerzbank vezérigazgatója a pénzintézet részvényesi közgyűlése előtt kijelentette:Németország energiaellátása veszélyben van, az ellátási láncok összeomlanak, magas az infláció.”

Elmondása szerint ezért dolgoznak szorosan együtt vállalati ügyfeleinkkel a jelenleg nehéz kérdésekben – például abban, hogyan kezeljék az emelkedő nyersanyagárakat és az ellátási láncok szűk keresztmetszeteit.

De nem szabad áltatnunk magunkat: piacainkon valószínűleg nőni fog a fizetésképtelenségek száma, és ezzel együtt a bankok kockázati céltartalékai is.”

– jelentette ki.

Korábban írtuk

A teljes cikket IDE kattintva olvashatja el.