Hirdetés

Frank-Walter Steinmeier – aki a világhírű zenei fesztivál, a Salzburgi Ünnepi Játékok vendége volt – reményét fejezte ki, hogy „mindazok, akik hozzájárulhatnak ennek a kérdésnek a tisztázásához, ezt valóban meg is teszik”. A német államfő úgy fogalmazott, megkönnyebbült, hogy Navalnijt „olyan kórházban és olyan orvosok kezelik, akik élvezik a család bizalmát”.

Az orosz politikust szombat reggel szállították hazájából a berlini Charité egyetemi klinikára. Navalnij környezete azt gyanítja, hogy az ellenzékit megmérgezték szibériai útján. A szeptemberi választásokon indulni akaró Navalnij más ellenzékiekkel találkozott csütörtökön Szibériában. Tomszkból már hazafelé, Moszkvába tartott repülőgépen, amikor elájult, és a gép kényszerleszállást hajtott végre emiatt. Szombatig az omszki kórházban kezelték. A legutolsó hírek szerint Navalnij kómában van és súlyos az állapota.

A berlini Charité kórház annyit közölt szombaton, hogy mindenre kiterjedő diagnosztikai teszteket kezdtek el végezni a politikuson, s ezek eredményére még várni kell.

Korábban írtuk