Pinkwart az ötletét azzal fejeli meg, hogy annak érdekében, hogy a dolgozók otthonában is kevesebb gáz fogyjon, érdemes lenne átállniuk elektromos fűtési rendszerre.

Hirdetés

Ez egyes szakértők szerint nem más, mint a vállalati infrastruktúra költségeinek munkavállalókra való áthárítása, ami bizonyos törvényességi aggályokat is felvet.

Marija Linnhoff, a Független Utazási Irodák Szövetségének elnöke már a nyugdíjasokon spórolna a gázzal. Ő azt szeretné, ha a német nyugdíjasok telente két-három hónapot Törökországban, Mallorcán vagy másutt, meleg éghajlaton töltenének, és így nem a németországi gázfelhasználást növelnék otthonaik fűtésével. Szerinte ha az állam 500 eurós támogatást fizetne ezekért az utazásokért, talán több nyugdíjas élne a lehetőséggel.

Így le tudnák kapcsolni a fűtést a nyugdíjasok az otthonaikban, és több gáz maradna az ipar és a többi polgár számára – nyilatkozta.

Korábban írtuk

Pinkwart gazdasági miniszter nem találja a kezdeményezést rossz ötletnek, csupán az aggasztja, hogy ha túl sokan hagyják el Németországot télen, akkor nagyon visszaesik a vásárlóerő.