Egy brit bíróság csökkentette egy gyermekpornó-függő férfi büntetését, miután az “nemi identitáskrízisre” hivatkozott azt megmagyarázandó, miért töltött le az internetről pedofil tartalmat, írja a brit Leicester Mercury.

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A londoni fellebbviteli bíróság elfogadta a 23 éves Sarbjeet Jagdev indoklását, amely szerint azért találtak a birtokában 1400, fiatal kislányokat – akik közül néhányan nem voltak idősebbek 2 évesnél – ábrázoló, erotikus töltetű felvételeket, mert a férfi komoly lelki zavarokkal küzdött saját szexuális hovatartozását illetően.

“Szigorú neveltetése” miatt az angliai Goodwoodban élő férfi “nem volt képes szembenézni” azzal a lehetőséggel, hogy ő bizony transzszexuális, állította.

Hétrendbeli pedofil tartalom birtoklásáért Jagdevet még májusban három év börtönbüntetésre ítélték, azonban a fellebbviteli bíróság a napokban az ítéletet két évre csökkentette, miután a férfi azt hozta fel saját védelmében, hogy letartóztatása után kezeltetni kezdte magát gender-problémái és kényszeres gyermekpornó-függősége miatt.

Ügyvédje azt mondta a bíróságon: “Szilárd bizonyíték van arra, hogy megpróbálta orvosolni ártalmas viselkedését. Évek óta küzdött már nemi identitáskrízissel, amellyel nem volt képes szembenézni”.

A bíró helyben hagyta a fellebbezést, azt azzal indokolva, hogy “[Jagdev] szóban és tetteiben is megbánást tanúsított, és elkezdte orvosolni ártalmas viselkedését. Ebben a helyzetben a helyénvaló büntetés két év”.

(demokrata.hu)