Mi a maszturbáció, hogyan működnek a hormonblokkolók, milyen gendertípusok léteznek, és mik azok a nemváltó műtétek – többek között erről tanítanák a 3-5. osztályos gyerekeket a nebraskai iskolákban az oktatási minisztérium által megalkotott szexuális nevelési szabályzat keretében – írja az Origo.

Hirdetés

A tervek szerint szeptembertől alkalmazni kívánt szabályok alapján a 6-8. osztályosok többek között a fogamzásgátlásról, valamint az orális és az anális szexről tanulhatnak majd- írta a V4NA hírügynökség.

Az állam is támogatja a nemváltoztatás népszerűsítését

Az amerikai állam számára az új tanterv elkészítésében sorvezetőként szolgált a 2020-ban publikált Nemzeti Szexuális Oktatási Szabványok névre keresztelt dokumentum, melyet az Egyesült Államok Szexuális Információs és Oktatási Tanácsa (SIECUS) az Advocates for Youth és az Answer civil szervezetek segítségével készített. A három szervezet éves szinten több millió dollárt kap a szövetségi kormánytól, és civil szervezetektől.

A dokumentumot a szülők és az orvosok rendszeresen kritizálják, mivel szerintük az túl nagy hangsúlyt helyez például a hormonterápia, és a nemváltoztatás folyamatának megismertetésére illetve oktatására. A SIECUS-t Mary Calderone, a Planned Parenthood orvosi igazgatója alapította 1964 -ben azzal a céllal, hogy a progresszívabb szexuális nevelés mellett szólalhasson fel, országos szinten.

Korábban írtuk

A teljes cikk elolvasható az Origo oldalán, IDE KATTINTVA!