Az áldozatainak nevével ellátott keresztek a texasi uvaldei Robb Általános Iskolánál 2022. május 26-án. Két nappal korábban a 18 éves Salvador Ramosként azonosított támadó tizenkilenc diákot és két tanárt lőtt agyon. MTI/AP/Jae C. Hong
Hirdetés

„Nagyra értékeljük a névtelen adományozó nagylelkűségét, és garantáljuk, hogy ezek a források a megfelelő kezekbe kerülnek majd, és nem kell a költségek miatt aggódnia egyetlen családnak sem, akik most elképzelhetetlen fájdalmat élnek át” – mondta Greg Abbott.

A kormányzó a továbbiakban kiemelte, hogy az állam mentálhigiénés segítséget nyújt „állami és magánszolgáltatókon keresztül (.) a közösség bármely tagjának, akinek szüksége van rá”.

„És amikor azt mondom, bárki, akkor valóban a közösségünk minden tagjára gondolok” – folytatta. – „Úgy érezzük,használnának önöknek a mentálhigiénés szolgáltatások. Ezek ingyenesek” – tette hozzá.

Abbott hivatala pénteken sajtóközleményt is kiadott, amelyben közölte, hogy a OneStar Foundation nevű nonprofit szervezet létrehozott egy „egyablakos weboldalt”, ahol a magánszemélyek adományokkal támogathatják „az áldozatok családjait, a tanárokat és az uvalde-i közösséget”.

(forrás)

Korábban írtuk