Hirdetés

„Már felhívtam az összes texasi barátomat, és elmondtam nekik, hogyan szavazzanak [a novemberi félidős választásokon]” – mondta a polgármester keddi sajtótájékoztatón. – „És komolyan fontolgatom, hogy egy busznyi New York-ival egyetemben elutazom Texasba, és klasszikus módszerrel ajtóról ajtóra kopogtatva kampányolunk majd, mert Amerika érdekében ezt kell tennünk. El kell távolítanunk [Abbottot] a székéből.”

Adams azután kezdett fenyegetőzni, hogy Abbott több busznyi illegális bevándorlót küldött a migránsok számára menedékvárossá nyilvánított metropoliszba, amit a polgármester „borzalmasnak” minősített annak ellenére is, hogy saját vállalása szerint szerint „tárt karokkal” fogadják városában az újonnan érkezőket.

Abbott kormányzó azzal magyarázta az illegális bevándorlók demokrata városokba való buszoztatását, hogy Biden elnök „továbbra sem ismeri el, hogy a nyitott határok politikája miatt válság alakult ki”.

„Washington mellett New York City is ideális célpont ezeknek a migránsoknak, akik így hozzájuthatnak a város által biztosított szolgáltatásokhoz és a lakhatást is biztosítják; mindezzel Eric Adams polgármester büszkélkedett” – mondta Abbott egy augusztus 5-ei nyilatkozatában.

(forrás)

Korábban írtuk