Hirdetés

Az IMF kedden kiadott jelentése szerint Oroszország idén növekedési pályára állhat, a Világbank szerint jövőre több mint két százalékkal nőhet az orosz gazdaság. A jelentés kapcsán Lánczi Tamás felvetette: ennek fényében érdemes volna elgondolkodni azon, hogy működnek-e a szankciók.

Fodor Gábor szerint a gazdasági számokon túl Oroszország számára hosszú távon problémát jelent, hogy nemzetközi szinten kizárták a technológiai és kereskedelmi vérkeringésből. Ugyanakkor megerősítette: az unió vezetőinek kezdeti ígéreteivel ellentétben tudható, hogy az ilyen szankciók közép és hosszú távon hatásosak.

Réz András szerint meg kell nézni, kinek áll érdekében a háború, illetve kinek hajt hasznot. Kiemelte: Norvégia 180 milliárd eurós földgáz-kereskedelmi többletre tett szert az EU szankciós politikája miatt, ami elvágta a kontinenst az orosz földgáztól.

Bayer Zsolt a médiában uralkodó háborúpárti hangulatot emelte ki: aggasztónak nevezte, hogy napról napra jelennek meg tömegével olyan cikkek, amelyekben „elemzők és szakértők” szinte már természetesnek tekintik az atomháború lehetőségét. Szerinte legutóbb 1918 környékén, az első világháború végén lehetett ilyen hangulatú címekkel találkozni a sajtóban.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak, a műsor felvételét pedig a fenti videóban nézhetik meg.

Korábban írtuk