Hirdetés

Kovács-Pifka Péter, a program vezérigazgatója és Zelei Péter programfelelős kedden csatlakoztak a missziósokhoz, akikkel együtt fogadta őket Valerian Okeke onitshai érsek. Megtekintették a bazilikát, a nemrég átadott zeneiskolát, majd az érsekségen vacsora keretében köszöntötték a magyar vendégeket.

Másnap délután került sor az ünnepségre, amelynek keretében átadták a támogatást a nővérképző új épületéhez. Az S. Borromeo Kórház területén jelenleg 300 fős, hároméves nővérképző működik, amely képesítést nyújt ugyan, de nem nemzetközileg akkreditált képzés: ennek eléréséhez négyéves programra van szükség, amely az új épülettel megvalósulhat. Aki diplomás ápolóként végez, később olyan fizetést kap majd a munkájáért, amelyből már meg lehet élni.

Várhatóan két év alatt készül el az új épület, amely helyet ad a negyedik évfolyamnak és újabb tantermeknek. Az iskola bentlakásos, minden diáknak szállást és ellátást biztosít, hiszen sokan távolabbról jönnek ide tanulni, és a családok házaiban a legtöbbször nincs áram és víz sem. Az Afréka Alapítványon keresztül sok magyar ember támogatja már a szegényebb diákok tanulását: jelenleg 21 ösztöndíjas diákot, fejenként évi 600 dolláros tandíjjal.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Kurír hírportálon olvashatnak.

Korábban írtuk