Oroszország amerikai nagykövete úgy fogalmazott, hogy a szegényített uránnal töltött lőszerek Ukrajnába szállításával a nyugati országok egy nukleáris armageddon felé terelik a világot – írja a RIA Novosztyi cikke alapján a Mandiner.

Hirdetés

Anatolij Antonov felidézte, hogy folyamatosan halálos fegyverek érkeznek Ukrajnába, amelyek civileket, lakóövezeteket, iskolákat, kórházakat és óvodákat pusztítanak.

Kiemelte, hogy a „felvilágosult” Nyugat – élén Washingtonnal – úgy döntött, az emberiséget veszélyes vonalra tereli.

A diplomata emellett a szegényített uránnal töltött lőszerek veszélyére is felhívta a figyelmet. Anatolij Antonov szerint a lőszerek használata során radioaktív por csapódik ki, amely rendkívül mérgező és rákot okozhat.

Mint ismert, Nagy-Britannia az Ukrajnának szánt tizennégy Challenger 2 harckocsival együtt olyan lőszereket is átad, amelyek szegényített urániumot tartalmaznak.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden, Hszi Csin-ping kínai elnökkel tartott moszkvai tárgyalásai után a londoni bejelentésre utalva azt mondta, hogy Oroszország kénytelen lesz reagálni, „ha a kollektív Nyugat nukleáris összetevőt tartalmazó fegyvereket vetne be”.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk