Hirdetés

A 82 éves Paul Pelosit több mint két hete, május 28-án tartóztatták le és vették őrizetbe ittas vezetés miatt.

Pelosi május végi letartóztatása után a hatóságok a nyilvánosság előtt is megerősítették, hogy az amerikai képviselőház elnökének férje autójával ittas állapotban karambolozott.

Pelosi rendőrségi fotója helyi idő szerint május 29-én hajnali fél 5 körül készült, nagyjából öt órával azután, hogy a kaliforniai autópálya-rendőrség (CHP) munkatársai letartóztatták őt két rendbeli, ittas vezetés vétsége miatt.

Később azonban kiderült, hogy az idős férfit 5000 dolláros (közel kétmillió forint) óvadék ellenében 7 óra 26 perckor szabadlábra bocsátották.

Korábban írtuk

A Napa megyei hatóságok néhány nappal azután hozták nyilvánosságra a Pelosi letartóztatásakor készített fotót, hogy a CHP megtagadta a letartóztatásáról készült testkamerás videófelvételek közlését, arra hivatkozva, hogy az „veszélyeztetheti” a nyomozást.

„Napa megyében a rendőrségi fotók vagy a letartóztatáskor készült fotók megjelentetéséről vagy visszatartásáról a Napa Megyei Büntetés-végrehajtási Osztály dönt, nem pedig a kerületi ügyészség” – mondta a Fox Newsnak egy megyei szóvivő. – „A Pelosi úr letartóztatását követő napokban a fotók nyilvánosságra hozatalával kapcsolatban Napa megye követte a Büntetés-végrehajtási Minisztérium irányelveit. Pelosi úr ugyanolyan elbánásban részesült ezen irányelv alapján, mint minden más, a megyei börtönből szabadon engedett személy”.

A helyi kerületi ügyészség hivatalosan nem emelt vádat Paul Pelosi ellen ittas vezetés miatt. A hivatal a múlt héten azt közölte, „még nem született döntés” arról, sor kerül-e vádemelésre.

(forrás)