Hirdetés

Az antifák azt állítják, a fasizmus, a nacionalizmus és a rasszizmus ellen harcolnak. Alapvetően szélsőbalos, radikális kommunista eszméket vallanak, ezért Németországban „természetes ellenségük” mindenki, aki szimpatizál az Alternatíva Németországért (AfD) párttal. Besúgó portáljuk a Rechtes Land, amelyet a berlini „Antifasiszta Sajtóarchívum és Oktatási Központ” (Apabiz) múködtet.

A honlap interaktív térképén megtalálhatók konzervatív és a keresztény szervezetek is, valamint az AfD-hez kapcsolódó csoportok. Az úgynevezett antifasiszta dokumentációs archívumban nemcsak különféle szervezetek, hanem olyan magánszemélyek adatai is szerepelnek, akiket ők szélsőjobboldalinak tartanak. A térkép alapján pedig pontosan behatárolható a címük, amivel közvetlen szélsőbalos Antifa-támadásnak teszik ki őket. Mindez „lakossági bejelentések” alapján, a Stasi-időkhöz hasonlóan.

Az Apabiz nevű szervezet már 2010 és 2012 között is évi 102 ezer és 148 ezer euró közötti támogatást kapott az adófizetők pénzéből, 2012 és 2015 között pedig valamelyest kevesebbet, 73 ezer és 78 ezer euró között összeget. 

A Rechtes Landon kívűl az Apabiz még két, a fentiekhez hasonló honlapot is működtet. Az egyik a földalatti „nemzetiszocialista” eszmék ellen küzd (Nationalsozia­listischen Untergrunds, NSU) a másik pedig a rechtsaussen.berlin amely a németországi „nácik” minden megmozdulásáról ír. Mármint azokéról, akiket ők maguk náciknak bélyegeznek.

Korábban írtuk

Az AfD-ellenes (állami pénzzel is támogatott!) német Antifa-hálózat különböző honlapjain most egy halállistát tett közzé, amelyen 53 AfD-politikus neve és lakcíme is szerepel, Öljük meg a disznókat! címmel. A tényt a szövetségi bűnügyi rendőrség (BKA) megerősítette a Focusnak. A politikusok személyes védelméért felelős berlini BKA biztonsági csoport és az azonnal riasztott állambiztonság (Staatsschutz) szervezete mellett két további állami bűnügyi nyomozóhivatal is nyomoz az egyelőre ismeretlen tettesek ellen.

A halállistás szövegekben ez áll:

„Eljött az erőszakos cselekvés ideje. Björn Höcke az egyik, akinek meg kell halnia. A politikusok testőrei is érvényes célpontok.”  

Nevezett AfD-politikus a thüringiai parlament tagja, mindig is ellenezte Németország migránspolitikáját, ezért rendszeres tüntetéseket vezetett Erfurtban, amelyeken mindig több ezer szimpatizáns vett részt. Egy ízben például így fogalmazott: „Kedves fiatal afrikai férfiak: számotokra nincs jövő és nincs otthon sem Németországban, sem Európában!”

Másik „bűne”, hogy mindig is ellenezte az euró bevezetését és támogatta a német márkához való visszatérést.

A halállista-felhívás csak része az Antifa-hálózat AfD-ellenes kampányának. A múlt héten, a választások előestéjén hétszáz erőszakos Antifa-szimpatizáns támadta meg az AfD politikusa, Petr Bystron családi házát, terrorizálva feleségét és gyermekeit. Annak ellenére, hogy az Antifát nagyvonalúan adófizetők pénzéből finanszírozzák a baloldali zöldek uralta München városában, a rendőrségnek be kellett avatkoznia a környék védelmében. Az eseményről az alábbi videó készült:

A cikk feletti kép a szélsőbalos-liberális művészekből álló – és államilag is támogatott – ZPS „alkotása”. Ők arról híresek, hogy „Flyerservice Hahn Gmbh” álnéven reklámügynökségnek adták ki magukat, majd nyilvánosan szemétbe dobtak 5 millió (7 tonna) AfD-szórólapot. Annyira büszkék voltak magukra, hogy az akcióról hosszú videót is készítettek, valamint hasonló akciók támogatására létrehozták az afd-muell.de honlapot.