A boncolás megállapította, hogy a férfi, aki tizenkét embert lőtt agyon szerda éjjel egy diákbulin egy dél-kaliforniai bárban, öngyilkos lett.

Képernyőfotó: foxnews.com

Képernyőfotó: foxnews.com

A 28 éves Ian David Long, aki korábban a haditengereészetnél szolgált, tizenegy bulizót és egy rendőrt lőtt agyon a kaliforniai Thousand Oaks városában található Borderline Bar & Grillben. A rendőr tűzharcba keveredett a gyilkossal, akit szintén holtan találtak a helyszínen.

Ventura megye seriffje, Bill Ayub azt nyilatkozta, a boncolás eredménye szerint Long saját magát lőtte le.

A hatóságok továbbra sincsenek tisztában azzal, Long miért követte el borzalmas tettét. Az egyik teória szerint a férfi azt hihette, egy volt barátnője is a bárban tartózkodik. A nyomozók továbbra is kihallgatásokat folytatnak, házkutatást tartottak Long otthonában, és átkutatták az autót, amelyben az a bárhoz érkezett.

Geoff Dean volt seriff – akinek az utolsó munkanapja péntek volt – azt nyilatkozta, úgy hiszik, Long kifejezetten ezt a bárt vette célkeresztbe, bár nem tudják, vajon miért. Az Associated Press hírügynökség legalább féltucat olyan szemtanúval készített interjút, akik törzsvendégként jellemezték magukat, ám Longot soha korábban nem látták a bárban, ahol aznap este nagyjából százötven vendég tartózkodott.

A hatóságok szerint „katonai hatékonysággal végrehajtott” támadásról volt szó. Amikor Long elsütötte a fegyverét, halálos sebet ejtett. A sebesülteken vágásokat, zúzódásokat és egyéb enyhébb sérüléseket találtak, amelyet akkor szereztek, amikor pánikban próbáltak elmenekülni a helyszínről. Néhányan ablakokat törtek be, hogy kijussanak.