Hirdetés

A The New York Times kedden az eseményekről a következő címmel számolt be: „A bébitápszerhiány miatt élelem után kutatnak a kétségbeesett szülők”.

Szerdán Karine Jean-Pierre hamarosan hivatalba lépő fehér házi szóvivőt arról kérdezték, hogy a Fehér Házban ki „foglalkouik a bébitápszer-hiánnyal”.

Fogalma sem volt róla.

Ehelyett arról biztosította az újságírókat, hogy az Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA) igyekszik biztosítani, hogy a tápszerek „biztonságosak legyenek”. Az egyik tápszer önkéntes visszahívását nevezte meg okként; erre azután került sor, hogy négy csecsemő kórházba került, és kettő meghalt, bár az FDA szerint egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy mindez összefüggne magával a tápszerrel.

Korábban írtuk

Eközben a kétségbeesett anyák mindent megpróbálnak, hogy táplálni tudják gyermekeiket: órákon át utaznak, hogy találjanak valahol tápszert, vagy akár saját maguk próbálnak tápszert készíteni, bár a kormány azt tanácsolta nekik, hogy ezt ne tegyék.

Biden egyetért azzal, hogy tarthatatlan, hogy amerikaiak éhezzenek. Egy szerdai beszédében éppen arról kiabált, milyen szörnyű volt, amikor az emberek hosszú, tömörr sorokban várakoztak az alapvető élelmiszerekért, utalva ezzel a pandémia által kiváltott bevásárlási pánikra, amiért elődjét okolja. Hozzátette: a „MAGA-tömeg” (vagyis Donald Trump tábora) nem akar tudomást venni a nincstelenekről.

(forrás)