Fotó: SITA
Hirdetés

A hírről elsőként a liberális Dennik N számolt be, ők úgy tudják, hogy a titkosszolgálati vezetőt korrupció gyanúja miatt vették őrizetbe. A lap szerint Pcolinsky korábban pénzt fogadott el egy jelenleg vizsgálati fogságban lévő nagyvállalkozótól, Zoroslav Kollártól, állítólag azért, hogy állíttassa le a titkosszolgálat ellene folytatott lehallgatásait.

A lap információi szerint Pcolinskyt saját egykori helyettese, az ősztől ugyancsak korrupciós vádak alapján vizsgálati fogságban lévő Boris Bena tanúvallomása alapján vehették őrizetbe.

A NAKA tavaly ősz óta több magasrangú rendőrségi, titkosszolgálati és más tisztségviselőt, illetve befolyásosnak tartott gazdasági szereplőt vett őrizetbe.

A mostani eset ezektől jelentősen különbözik abban, hogy olyan személyt érint, akit már a jelenlegi kormányzat nevezett ki. A SIS igazgatói posztját tavaly tavasztól betöltő Vladimír Pcolinskyt a négypárti szlovák kormánykoalíció második legerősebb pártja, a Boris Kollár vezette Család vagyunk párt jelölte erre a posztra.

Korábban írtuk

A párt elnöke Pcolinsky őrizetbe vételére reagálva, levélben fordult az államfőhöz, azt kérve: azonnal helyezze szolgálaton kívül a titkosszolgálati igazgatót, hogy vallomást tehessen az ügyben.