„Mivel Magyarország és Lengyelország megvétózta az Európai Unió költségvetését és az uniós helyreállítási alapot, az örökkötvények kibocsátásának ügye soha nem volt aktuálisabb” – kezdte írását Soros a Project Syndicate-en, azon a honlapon, ahol nemrég letiltották Orbán Viktor miniszterelnök Soros Györgynek címzett válaszlevelét.

Hirdetés

A bevándorláspárti spekuláns úgy látja, nemcsak a bizonytalan jövőkép, hanem a tagállamok megosztottsága is közrejátszik abban, hogy az Európai Unió nem tud örökkötvényeket kibocsátani. Majd cikkében nekiesik Magyarországnak és Lengyelországnak, mondván, hogy miattuk alakult ki széthúzás az európai együttműködés rendszerén belül.

Mint az Origo idézi: Soros szerint terve azért megvalósíthatatlan brüsszeli szinten, mert a közép-európai országok megvétózzák az uniós költségvetést és a helyreállítási alapot, valamint az úgynevezett fukar ötök, vagyis Ausztria, Dánia, Finnország, Hollandia és Svédország saját pénzügyi helyzetüket mindennél előbbre valónak tartják.

„Jól jelzi a bevándorláspárti spekuláns elfogultságát és a magyar miniszterelnökkel szemben táplált gyűlöletét, hogy egyenesen úgy fogalmaz: Orbán magával rángatta Lengyelországot a küzdelmekbe. Ezzel értelemszerűen azt sugallja, hogy a magyar kormányfő mozgatja a szálakat” – áll az Origo cikkében, amely teljes terjedelmében itt olvasható.

Korábban írtuk