Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Alekszej Nyikolszkij
Mihail Misusztyin (j)
Hirdetés

Misusztyin szerint a kormány által megalakított operatív törzs ellenőrzése alatt tartja a helyzetet, és Oroszországban megvannak a védekezéshez szükséges gyógyszerek és eszközök. Rámutatott, hogy a nemzeti védekezési terv a megbetegedett külföldiek kitoloncolása mellett lehetővé teszi más korlátozó intézkedések, egyebek között az elkülönítés és a karantén bevezetését is.

A kormányfő a koronavírus-helyzetre való tekintettel kezdeményezte az orosz befektetési fórum elhalasztását, amelyet Szocsiban február 12. és 14. között terveztek megtartani.

Tatyjana Golikova, a védekezésért felelős miniszterelnök-helyettes közölte: az orosz légierő gépei hétfőn indulnak Kínába, hogy kimenekítsék a leginkább fertőzött Hupej tartományból az onnan hazatérni kívánó mintegy 130 orosz állampolgárt. Hozzátette, hogy Oroszország hamarosan humanitárius segélyt küld Kínába, s az ehhez szükséges papírmunka már elkezdődött.

Az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) szerdán azt javasolta az orosz munkaadóknak, hogy hosszabbítsák meg a holdújév alkalmából hazatért kínai alkalmazottaik szabadságát.