Fotó: ShutterStock/360b
Hirdetés

A döntés egyaránt vonatkozik a euronews.com weboldal és annak orosz változata, a ru.euronews.com elérhetőségére is.

„A főügyészség kérésére a Roszkomnadzor korlátozta a Euronews oroszországi anyagaihoz való hozzáférést. A külföldi médium szisztematikusan közérdekű, pontatlan információkat tett közzé az Orosz Föderáció fegyveres erői által végrehajtott különleges katonai műveletről, valamint olyan információkat, amelyek az állampolgárokat az Orosz Föderáció területén a fennálló rend megsértésével tartott tömeges (nyilvános) rendezvényeken való részvételre buzdítják” – áll a közleményben.

Moszkva március elején új médiatörvényt vezetett be, amely drasztikus büntetéseket szabott ki az orosz fegyveres erőkről szóló állítólagos hamis információk terjesztéséért.

Egy bíróság a két, már korábban blokkolt közösségi médiaplatformot, a Facebookot és az Instagramot is betiltotta, mint „szélsőségeseket”. A Meta amerikai vállalat – amelyhez a Facebook és az Instagram is tartozik – úgy döntött, hogy engedélyezi az Ukrajnában tartózkodó orosz csapatok elleni erőszakra való felhívásokat.

Korábban írtuk

A Vlagyimir Putyin orosz elnök által aláírt törvény büntetőjogi felelősséget vezet be az Orosz Föderáció fegyveres erőire vonatkozó, „tudatosan hamis információk nyilvános terjesztéséért”.