Hirdetés

Lánczi Tamás az ukrajnai helyzet ismertetésével nyitotta a műsort. Mint fogalmazott, háború van Magyarország közvetlen szomszédságában. Robbanásokról és légi- valamint szárazföldi támadások zajlanak. Az európai vezetők elítélték Putyin elnököt, Joe Biden pedig azt ígérte, felelősségre vonják az oroszokat.

Demkó Attila, az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője kijelentette, hogy nagy támadásról van szó. Csernobilt már elfoglalták, és délről, a Krím felől is jelentős területeket vontak ellenőrzésük alá az oroszok.

Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója szerint a világ felosztása és a globalizáció elért egy határt, gazdasági befolyási övezetek jöttek létre, és ezt a nyugat próbálta kelet felé terjeszteni. Az oroszok erre válaszoltak ezzel az eszközzel.

A politológus úgy fogalmazott: az oroszoknak három célja van.

Az első, hogy az ország világhatalom legyen újra, a másik, hogy az Oroszország által még megnyerhető országokat integrálják, és harmadrészt nyilván szeretne nyugat felé exportálni, de ez most láthatóan nem működik, ezért keletre – például India felé – is nyitottak.

Korábban írtuk

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak. A teljes beszélgetés felvételét a fenti videón nézhetik meg.