Hirdetés

A tudósítás szerint már több mint kétezren gyűltek össze Szalonikiben. A migránsok az elmúlt órákban többször a rendőrökre támadtak, könnygázzal és gumibotokkal kellett őket visszaszorítani.

Az M1 helyszíni tudósítója, Muci Attila példaként említette, hogy akkor is összetűzés alakult ki, amikor az egyenruhások nem engedték, hogy még többen csatlakozzanak egy menekülttáborból a mellette lévő mezőn a gyülekezőkhöz. Ekkor a migránsok kívülről és belülről is elkezdték megbontani a kerítést és betörték a kaput.

A beszámoló szerint a görög rendőrök terepjárókkal és motorokkal érkeztek a helyszínre, az utakat is lezárták, azonban a bevándorlók egy több száz emberből álló csoportja áttört az útzáron és csatlakozott a szerveződő karavánhoz.

„Mindenki, aki itt összegyűlt, szabadságot szeretne. A táborban borzalmasak a körülmények, ezért Európába akarunk menni” – mondta egy iráni férfi a csatornának. A bevándorlók úgy tervezik, hogy akkor indulnak el, amikor több ezren lesznek.

Muci Attila elmondta: estére véget értek az összetűzések a könnygáz és a gumibotozás hatására. A migránsok visszavonultak a tábor tövében, a szántóföldön lévő sátraikhoz – tette hozzá.