Hirdetés

Karine Jean-Pierre kinevezését „történelmi jelentőségűnek” nevezték, mivel ő lesz az első fekete nő és az első nyíltan LMBTQ-személy, aki ezt a tisztséget tölti be. Karine Jean-Pierre radikális politikai múltjával kapcsolatban azonban több olyan tény is van, amely fontosabbnak bizonyulhat, mint a bőrszíne vagy a szexuális preferenciája. Íme öt tény, amelyeket a Breitbart elemzője, Joel B. Pollak gyűjtött össze:

Karine Jean-Pierre a MoveOn.org radikális szervezetnél dolgozott. A csoport többek közt arról híres, hogy hazaárulással vádolta meg David Petraeus tábornokot, aki az iraki háború idején az amerikai erők parancsnoka volt. Az új fehér házi szóvivő 2016-tól a 2020-as elnökválasztási kampányig dolgozott a szervezetnél.

Karine Jean-Pierre korábban radikálisan Izrael-ellenes volt. 2019-ben Jean-Pierre megdicsérte a demokrata elnökjelölteket, amiért bojkottálták az Amerikai-Izraeli Közügyek Bizottságának (American Israel Public Affairs Committee, AIPAC) éves konferenciáját, amely egy elismerten Izrael-párti összejövetel. „Nem nevezheted magad progresszívnek, ha továbbra is egy olyan szervezettel vállasz közösséget, mint az AIPAC, amely éppen a progresszivitás szöges ellentétét képviseli” – írta Jean-Pierre.

Karine Jean-Pierre egyszer azt indítványota, hogy senki, akit egyáltalán megvádolnak szexuális visszaéléssel, ne pályázhasson közhivatalra. Jean-Pierre 2017-ben a CNN State of the Union című műsorában Jake Tappernek azt mondta, hogy ha nincs egyértelmű bizonyíték a vádlott ellen, a vád puszta létezése kizáró ok kellene, hogy legyen. Ennek ellenére ő maga azután is Joe Bidennek dolgozott, hogy Tara Reade, egykori munkatársa hitelt érdemlően tudta bizonyítani az ellene felhozott, szexuális visszaélésről szóló vádat.

Korábban írtuk

Karine Jean-Pierre felesége a baloldali CNN műsorvezetője és tudósítója, Suzanne Malveaux. Így nem nehéz megjósolni, hogy a CNN továbbra is a Biden-kormányzat kommunikációs műhelye lesz.

Karine Jean-Pierre Donald Trump hivatalba lépésekor maga is gerjesztette a faji megosztottságot. Bill Mahernek az HBO Real Time című műsorában azt mondta: „Azt hiszem, meg kell érteni, hogy ha nem vagy fehér, férfi, hetero, akkor félelemmel tölt el Donald Trump elnöksége, mert nincs helyed az ő világában”. Később azt hazudta, hogy Trump egy „Csak fehérek számára” feliratú táblát akart elhelyezni a Szabadság-szoborra, és azt terjesztette, hogy a korábbi elnök egész életében rasszista volt, minden, ennek ellentmondó bizonyíték dacára.

(forrás)