Fotó: ShutterStock.com/Pradpriew (illusztráció)
Hirdetés

Az utasok április 4-én érkeztek a városba az indiai Vistara légitársaság 188 férőhelyes gépével. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hányan utaztak a járaton.

Az összes utast egy hotelben szállásolták el a háromhetes karantén idejére.

A Hongkongba tartók csak egy 72 óránál nem régebbi, negatív koronavírusteszt birtokában indulhatnak útnak.

A helyi hatóságok úgy döntöttek, hogy 14 napig nem fogadnak járatokat a fertőzöttségük miatt fokozott kockázatúnak minősített Indiából, Pakisztánból és a Fülöp-szigetekről. Hongkongban nemrég először mutatták ki a koronavírus N501Y típusú mutánsát, amely a brit, a dél-afrikai és a brazil vírusvariánsban is jelen van. A koronavírus tüskefehérjéjének e módosulása felel az új variánsok szaporább terjedéséért.

Korábban írtuk

Indiában egyre hevesebben tombol a járvány, és hétfőn újra rekordot döntött a fertőzöttek száma. A 20 milliós Újdelhiben egyhetes vesztegzárat rendeltek el.

A világ egyik legsűrűbben lakott városának számító Hongkongban a szigorú karanténrendelkezéseknek és óvintézkedéseknek, valamint a rigorózus maszkviselésnek köszönhetően eddig sikerült megakadályozni a járvány elszabadulását. A 7,5 millió lakosú területen eddig alig több mint 11 700 fertőzöttje és 209 halálos áldozata van a koronavírusnak. A legfrissebb adatok szerint a lakosság közel 10 százaléka kapta meg első oltását.