Victoria Nuland, az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkár-helyettese a Tarasz Sevcsenko Kijevi Nemzeti Egyetem diákjai előtt tart előadást 2014. október 7-én. (MTI/EPA/Tecjana Zenkovics)
Hirdetés

A szerző szerint „az ukrán-orosz konfliktusnak egyetlen haszonélvezője van, és ez az Amerikai Egyesült Államok. Mindenki más csak szenved, az ukránok, az oroszok vérrel és verítékkel, az Európai Unió pedig egekbe szökő energiaárakkal”.

A szerző felteszi a kérdést: „De ha ez így van, és a véres események hátterében valóban az Egyesült Államok áskálódása és manipulációja áll, mert tények ezt mutatják, akkor milyen célból döntöttek úgy, hogy Oroszország érzékeny testrészén beavatkozást hajtanak végre?”

Szerinte az egyik a putyini rendszernek, és magának Putyinnak a megdöntése belső elégedetlenség szításával, amire nem sok esély mutatkozik, mert az orosz nép egységet mutat. Itt bizonyosan elszámolták magukat az amerikaiak. Idézi Joe Bident, aki március végén megjegyezte: „Az Isten szerelmére, ez az ember nem maradhat hatalmon!”

Az Orosz Föderáció elnöke valóban igen kellemetlen, mivel ő volt az, aki börtönbe zárta, és száműzte azokat az oligarchákat, akik Oroszország kifosztásában egyezségre jutottak. De Putyin volt az is, aki jól szervezett, gazdaságilag erősödő államot hozott létre az 1990-es szétesés után. Mint a Consortium News szerzője, Joe Lauria figyelmeztet, Biden Brüsszelben is megerősítette állítását, és ehhez még hozzátette, „az Oroszország elleni amerikai szankciók célja soha nem az volt, hogy megakadályozzák Ukrajna megszállását, hanem hogy megbüntessék Oroszországot, és rávegyék a népét, hogy fellázadjon Putyin ellen”

Megjegyzi: „azt is látnunk kell, hogy itt sokkal nagyobb tervek húzódtak meg a washingtoni héják fejében, mint egy kormányváltás Moszkvában. Egész pontosan arról van szó, hogy Oroszországot leválasszák Európáról, amit onnantól kezdve majd az Egyesült Államok fog ellátni palagázzal. Igaz, sokkal drágábban, mint amibe az orosz gáz került, de hát ez Bident, és a washingtoni héjákat nem érdekli. Nagyobb baj, hogy az EU bürokratáit sem”.

Korábban írtuk

A teljes írást IDE KATTINTVA a moszkvater.com honlapon olvashatják el.