Pappá szentelték Beata Szydlo idősebbik fiát, Tymoteuszt, aki vasárnap szülőfalujában, a dél-lengyelországi Przecieszynben bemutatta úgynevezett újmiséjét (primíciáját) is.

Tymoteusz Szydlót szombaton szentelték pappá a dél-lengyelországi Bielsko Biala székesegyházában. A szertartáson, valamint a vasárnapi ünnepi újmisén családtagjaival együtt Beata Szydlo is részt vett.

A felszentelés alkalmából a kormányfő interjút nyújtott a Gosc Niedzielny lengyel konzervatív hetilapnak, mely a politikusok erre vonatkozó reagálásai iránt is tudakozódott. „A politikusok inkább nem kommentálják, amit a fiam csinál” – válaszolt Szydlo, hozzáfűzve: „nagyon kedves és fontos gesztust” tett Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki tavaly, miután Tymoteusz a papság szentségének első fokozatában, a diakonátusban részesült, külön levelet írt a fiának. „Viktor felesége, akivel két hete beszéltem, afelől biztosított, hogy imádkozik a fiamért” – mondta el Beata Szydlo.

A felszentelés idején megjelent médiavisszhangokról a kormányfő úgy vélte, többfélék, „a szenzációhajhászótól a barátságosig”.

Aláhúzta: Tymoteusz Szydlo nem akar közéleti szereplő lenni, „hivatására összpontosít, melyet jól, felelősséggel szeretne teljesíteni”.

MTI