Hirdetés
Fotó: YouTube (képernyőfotó)

A politikus ezzel a finn evangélikus egyházat próbálta meg emlékeztetni a tanításra, mivel a homoszexuálisok diadalmenetéhez papok is csatlakoztak. A liberális emberjogisták rácsaptak az ügyre, a rendőrség nyomozást indított, az ügyészség pedig vádat emelt a politikus ellen, aki akár börtönbe is kerülhet – adta hírül a demokrata.hu.

Csak a pontosság kedvéért. A volt finn belügyminiszter Szent Pál leveleiből összesen három helyet idézhetett, talán nem érdektelen, hogy ott mi olvasható.

Róma 1,23-27:

Felcserélték a halhatatlan Isten dicsőségét halandó emberek, sőt madarak, négylábúak és csúszómászók képmásával.
Ezért Isten szívük hajlama szerint kiszolgáltatta őket a tisztátalanságnak, hadd becstelenítsék meg saját testüket.
Hiszen Isten igazságát felcserélték a hamissággal, s inkább a teremtménynek hódoltak és szolgáltak, mint a Teremtőnek, aki mindörökké áldott. Amen.
Ezért szolgáltatta ki őket Isten alávaló szenvedélyeiknek. Asszonyaik ugyanis a természetes szokást természetellenessel cserélték fel.
Ugyanúgy a férfiak is, abbahagyva az asszonnyal való természetes életet, egymás iránt gerjedtek vágyra, férfi férfival űzött ocsmányságot. De el is vették eltévelyedésük megszolgált bérét.

1Korinthus 9-10:

Nem tudjátok, hogy a gonoszok nem részesülnek Isten országában? Ne ámítsátok magatokat. Sem parázna, sem bálványimádó, sem házasságtörő, sem kéjelgő, sem fajtalan, sem tolvaj, sem kapzsi, sem részeges, sem átkozódó, sem rabló nem részesül Isten országában.

1Timóteus 1,9-11:

Tudom, hogy a törvényt nem az igaz emberért hozták, hanem a gonoszokért, lázadókért, istentelenekért, bűnösökért, vallástalanokért, a szentség ellenségeiért, azokért, akik apjukra-anyjukra kezet emelnek, gyilkosokért, paráznákért, fajtalanokért, rabszolgakereskedőkért, hazugokért, hamisan esküvőkért, meg mindazért, ami az igaz tanítással ellenkezik, mely a boldog Isten dicsőségének rám bízott evangéliuma.

Kemény szavak. De 2021 évig ezért nem járt börtön.

korábban írtuk
Korábban írtuk