Vang Ven-pin dezinformáció terjesztésével és a TikTok ellehetetlenítésével vádolta Washingtont.

Hirdetés

Az Egyesült Államoknak „fel kell hagynia az adatbiztonsággal kapcsolatos hamis információók terjesztésével, fel kell hagynia az érintett vállalatok elnyomásával, és nyílt, tisztességes, igazságos és megkülönböztetéstől mentes környezetet kell biztosítania a külföldi vállalkozások számára az egyesült államokbeli működésükhöz” – fogalmazott Vang.

A szóvivő kifejtette, Kína úgy gondolja, nem volna szabad, hogy az adatbiztonság a nemzetbiztonsági koncepcióval való visszaélés eszköze legyen, és az állami hatalomnak ürügyül szolgáljon külföldi cégek működésének akadályozásához„.

Sajtójelentések szerint a Biden-kormányzat arra kérte a TikTok tulajdonosait, hogy adják el részvényeiket, ellenkező esetben az alkalmazás betiltását kockáztatják az Egyesült Államokban.

A TikTok vezetőire hivatkozva egyúttal arról számolt be, hogy a TikTok anyavállalata, a ByteDance részvényeinek 60 százaléka globális befektetők, 20 százaléka az alkalmazottak, 20 százaléka pedig az alapítók tulajdonában van.

A népszerű videómegosztó alkalmazás hivatali készülékeken való használatát megtiltották az Egyesült Államokban, Kanadában a és az Európai Parlamentben is. Az Egyesült Királyságban ugyancsak döntés született arról, hogy a miniszterek és köztisztviselők telefonján nem szerepelhet a TikTok, Új-Zéland szintén jelezte, hogy a parlamenti készülékeken megtiltják az alkalmazás használatát.

Korábban írtuk