Fotó: MTI/AP
A közelgő holdújévre, a legnagyobb kínai ünnepre hazautazó utasok a téli játékok plakátjai előtt, a pekingi Déli páyaudvaron 2022. január 14-én
Hirdetés

A hatóságok lezárták a fertőzött személy lakóépületét és munkahelyét, és 2430 koronavírustesztet végeztek a két helyszínnel kapcsolatban álló emberekkel.

A február 4-én kezdődő téli olimpia előtt a kínai városokban nagy figyelmet fordítanak a koronavírus-fertőzésekre. A hatóságok különösen óvnak a SARS-CoV-2 vírus terjedésének megnövekedett veszélyétől a január végén kezdődő holdújév idején, amikor sokan utaznak az országon belül, és látogatnak haza külföldről. Sok önkormányzat azt tanácsolja a lakosoknak, hogy amennyiben nem feltétlenül szükséges, ne hagyják el városukat az ünnepek idején, és számos nemzetközi és helyi légi járatot felfüggesztettek.

Pekingen kívül omikron vírusvariánssal történt helyi fertőzést észleltek az északi Tiencsin városában, valamint a közép-kínai Honan, a déli Kuangtung és az északkeleti Liaoning tartományokban. A fertőzöttek száma nem ismeretes. Ezenkívül tizennégy tartományban mutatták ki az omikront külföldről érkezett emberek szervezetében.

Korábban írtuk