A Pesti Srácok portál munkatársai Brüsszel Molenbeek negyedében járva arról számoltak be az M1 aktuális csatornán szombaton, hogy a városrészbe belépve az ember azt érzi, hogy idegen. Hangsúlyozták, hogy a negyedben a lakosok döntő többsége muszlim vallású bevándorló.

Szerencsés Márton Dániel a műsorban azt mondta Molenbeekről: „olyan, mint egy középkori gettó”, kulturálisan az egész levált arról, amit „valaha Nyugat-Európának neveztünk”. Úgy fogalmazott: egyébként rend van, de azt lehet érezni, hogy nem a rendőrség és a hatóság tart rendet, hanem „szűk családi közegek”, az iszlám. Nem is láttak sok rendőrautót, rendőri igazoltatást pedig csak egyszer, akkor éppen egy belga embert igazoltattak, aki „betévedt” oda, ahol a molenbeeki piac szokott lenni – tette hozzá Dezse Balázs.

Szerencsés Márton Dániel jelezte: noha Salah Abdeslam, a 2015. november 13-i párizsi merényletek egyetlen életben maradt elkövetője is ott élt, a környéken mégsem lehet semmit érezni abból, hogy Európában terrortámadások történtek az elmúlt években.

Magyar újságírók jártak a brüsszeli no-go zónában

A Pesti Srácok két újságírója bejárta Brüsszel no-go zónáját és megdöbbent a látottakon. Egyikük szerint Molenbeekben morális vakságban élnek az emberek, mintha nem ott bujkált volna a 2015-ös párizsi terrortámadás egyik főszervezője. Nem vesznek tudomást róla, Abdeslamot pedig elfelejtették, mondta. A teljes cikk itt olvasható: http://www.hirado.hu/kulfold/kulpolitika/cikk/2018/03/10/magyar-ujsagirok-jartak-a-brusszeli-no-go-zonaban/

Gepostet von hirado.hu am Samstag, 10. März 2018

Dezse Balázs azt mondta: Molenbeek zárt közösségnek tűnik, ahol mindenki ismer mindenkit. Felidézte: előfordult, hogy ültek egy kávézóban és lefotózták őket mobiltelefonnal. Valószínűleg híre ment annak, hogy ott vannak és nem tartoznak oda, noha főleg rejtett kamerás felvételeket készítettek – fűzte hozzá. Úgy fogalmazott: láttak egy imaszőnyeget egy autó hátsó ülésén, ami szimbóluma lehet annak, hogy bár látszólag nyugodtak a mindennapok, a zárt ajtók mögött olyan világ lehet, amit ők nem láthattak.

Megjegyezte: Brüsszelben van több olyan terület is, amelyeket no-go zónának lehetne nevezni. Hozzátette, bár kérdezték a helyieket, a városon belül senki nem mondja azt, hogy Molenbeek no-go zóna lenne. Ezzel kapcsolatban szinte ugyanazt a pár mondatot hallották a járókelőktől a belvárosban, ami a Pesti Srácok munkatársa szerint a helyi liberális média hatása.

MTI