Peszkov kijelentése az után érkezett, hogy pénteken a Gazprom bejelentette, az Északi Áramlat földgázszállító-vezetéken teljesen leállítják a szállítást, miután az egyik turbinában olajszivárgást fedeztek fel. A Kreml közlése szerint a problémát egy alkatrész javítása orvosolhatná, azonban a szankciók miatt ezt nem tudják megtenni. Ezzel ellentétben a német Siemens Energy vállalat − amely a szóban forgó turbinák gyártásáért és karbantartásáért felel − arról számolt be, hogy a szivárgás miatt nem kellene leállítani a vezetéken történő szállítást, helyben orvosolható problémáról van szó.

Hirdetés

Folyamatos kísérleteket látunk arra, hogy a felelősséget ránk hárítsák, ezeket kategorikusan elutasítjuk. Ragaszkodunk ahhoz, hogy a Nyugat − jelen esetben az Európai Unió, az Egyesült Államok és Kanada − vállalja a felelősséget azért, hogy idáig jutott a helyzet − jelentette ki Peszkov, aki hozzátette: egyértelműen látszik, hogy Európa a vállalkozások, átlagemberek, cégek számára egyre rosszabb hely lesz, az életkörülmények pedig tovább romlanak.

Természetesen az átlagemberekben emiatt egyre több és több kérdés merül fel országaik vezetőivel kapcsolatban − mutatott rá a szóvivő, aki elmondta, amennyiben feloldják az Oroszországot sújtó szankciókat, úgy a kontinens gázellátását továbbra is biztosítja Moszkva.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.

Korábban írtuk