Hirdetés

Sorban érik a napokban a törékeny német lelket a sokkok, és immár az ideg-összeroppanás szélére kerültek – értékel a Politico. Alig esett ki nemzeti ön- és egymást ostorozást okozva a katari vb-ről már a csoportkörben a német válogatott, a héten a demokrácia elleni fegyveres összeesküvés leleplezéséről szóló hírek borzolták fel a kedélyeket.

Sokan komolyan aggódnak, miután a hét közepén rendőrök ezrei rajzottak szét az országban, fegyvereket foglaltak le, és letartóztattak 25 embert, akik a hatóságok szerint ördögi terveket szőttek a kormány megdöntésére és a monarchia visszaállítására.

Egy nappal később azonban az ügy jobban hasonlít egy Monty Python-epizód kéziratára, mint A sakál napja folytatására – fogalmazott a portál.

Kiderült, hogy a szervezkedés gyanú szerinti vezetője XIII. Reuss Henrik herceg, egy 800 éves arisztokrata család félhosszú hajú, idősödő leszármazottja.

A 71 éves herceg a monarchista konspiráció találkozóit a rendőrség szerint a türingiai vidéken, egy hegytetőn álló várkastélyában szervezte. Az összeesküvők – részben nyugdíjasok – valóban tekintélyes fegyverarzenált gyűjtöttek össze, számszeríj- és parittyatüzérséggel, kardokkal, valamint tisztázatlan korú vadászfegyverekkel és pisztolyokkal készülődve a kormánydöntésre.

A Politico értékelése szerint az ügy sokkal többet mond el a német nemzeti psziché jelenlegi állapotáról, mint az ország demokratikus intézményeiről. 

A további részletekről IDE KATTINTVA a Világgazdaság honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk