Hirdetés

„Veszélyes dolog egy ex-elnök ellen házkutatási parancsot végrehajtani. A DOJ-t és az FBI-t nyilvánvaló politikai fegyverré tenni pedig szégyenletes” – írta a korábbi tárcavezető a Twitteren. – „A főügyésznek magyarázatot kell adnia arra, hogyan boríthatták fel 250 év gyakorlatát ezzel a razziával”.

Pompeo azt is megjegyezte, hogy a kétszeresen bukott elnökjelölt Hillary Clinton ellen nem nem indítottak FBI-rohamot a bengázi amerikai konzulátus elleni támadást kivizsgáló bizottság vizsgálata után.

„Része voltam a Bengázi [Bizottságban], ahol bebizonyítottuk, hogy Hilliary titkos információk birtokában van. Mégsem razziáztunk az otthonában”.

Trump hétfő este sajtóközleményben jelentette be a razzia hírét, és kitért a korábbi Clinton-vizsgálatra is:
„Hillary Clintonnak megengedték, hogy 33 ezer e-mailt töröljön és tüntessen el AZUTÁN, hogy a kongresszus bekérette azokat. Az égvilágon semmi sem történt a felelősségre vonás érdekében. Még antik bútorokat, és egyéb tárgyakat is magával vitt a Fehér Házból. Szembeszálltam az amerikai bürokratikus korrupcióval, visszaadtam a hatalmat az embereknek, és valóban olyan eredményeket produkáltam az hazánk számára, amilyeneket még soha korábban nem láttunk. A hatalom gyűlölte mindezt. Most, ahogy látják, hogy az általam támogatott jelöltek óriási győzelmeket aratnak [az előválasztásokon], és látják, hogy minden közvélemény-kutatásban vezetek, ismét megpróbálnak megállítani engem és a Republikánus Pártot.”

Korábban írtuk

(forrás)