Fotó: shutterstock.com, illusztráció
Hirdetés

Az európai parlamenti képviselő az Európa-nap ünneplése alkalmából tartott online konferencián mondott szavait a Lusa hírügynökség idézte. A jelentésből kiderült, hogy a gyerekek a következő hetekben érkezhetnek meg Portugáliába. Pontos időpontot nem jelölt meg a nyilatkozó.

Legkevesebb 5200 kísérő nélküli gyerek él Görögországban, sokan zord körülmények között, az Égei-tengeren lévő menekülttáborokban.

Emberi jogi képviselők szerint a görög hatóságok nem tesznek meg mindent annak érdekében, hogy megszűnjön a túlzsúfoltság ezekben a táborokban. A rossz egészségügyi körülmények, az ívóvíz, valamint a normális higiéniai feltételek hiánya tovább akadályozza a koronavírus terjedésének megállítását.

Korábban írtuk

Portugália már korábban jelezte, hogy kész csatlakozni a mintegy 1600 gyereket elhelyezni szándékozó európai programhoz.

A kezdeményezéshez eddig csatlakozott Németország, Íroroszág, Franciaország és Luxembourg. Az első 12 gyerek már a múlt hónapban megérkezett Luxembourgba, majd ezt követően Németország ötven gyereket fogadott be.

Portugáliában eddig 27 406 igazolt fertőzést regisztráltak, 1126 ember halt meg.