Fotó: ShutterStock.com/Jaromir Chalabala
Hirdetés

A tárca óva intett a nem szükséges, turisztikai utaktól. A figyelmeztetés értelmében a cseh fővárosból érkezőknek karanténba kell vonulniuk és koronavírustesztet kell elvégeztetniük.

Németország emellett a svájci Genfre és Vaud kantonra, valamint a horvátországi Pozsega-Szlavónia és Dubrovnik-Neretva megyékre is figyelmeztetést adott ki.

A járványügyi szempontból kockázatosnak ítélt területek folyamatosan frissített listájára már korábban felkerült Párizs, a déli Provence-Alpes-Cote-d’Azur régió, most ezt kiterjesztették Auvergne-Rhone-Alpes, Occitanie és Nouvelle-Aquitaine régiókra, továbbá Korzikára is.

A cseh egészségügyi minisztérium szerdán közölte, hogy rekordmagas a napi új fertőzöttek száma Csehországban. A tárca szerda reggeli kimutatása szerint kedden 1164 új igazolt koronavírus-fertőzést rögzítettek, ami 366-tal nagyobb az eddigi legmagasabb, pénteki napi esetszámnál. Rekordmagas az aktív igazolt fertőzöttek száma is: 9272. A mai napig 29 877 ember kapta el a vírust, közülük több mint 20 ezren már meggyógyultak, míg az elhunytak száma 441.

Korábban írtuk