„Felhúztuk az orosz zászlót a »Jó emléket Vladlen Tatarszkijnak« felirattal és a Wagner CSVK zászlaját a bahmuti városi adminisztráció tetején” – mondta Prigozsin a felvételen.

Hirdetés

Prigozsin bejelentése mindössze néhány órával azután történt, hogy Tatarszkij (valódi nevén Makszim Fomin) ismert orosz katonai blogger vasárnap délután egy szentpétervári kávézóban egy nyilvánvalóan robbantásos merényletben életét vesztette.

„Jogi értelemben Bahmut el van foglalva. Az ellenség a nyugati kerületekben összpontosul” – tette hozzá a Wagner vezetője.

Az Artyomovszkért/Bahmutért vívott csata az ukrajnai fegyveres konfliktus egyik legintenzívebb és legvéresebb összecsapásává vált, a jelentések szerint mindkét fél jelentős veszteségeket szenvedett. Nyugati tisztviselők azt állítják, hogy a város nem képvisel stratégiai katonai értéket, de Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ígéretet tett arra, hogy a lehető legtovább megvédi, miután a várost erőddé nyilvánította.

Korábban írtuk

Az, hogy Kijev a veszteségektől függetlenül próbál ragaszkodni Bahmuthoz, „majdnem tönkretette az ukrán hadsereget” – állította Prigozsin a hét elején. Ugyanakkor a donyecki népköztársasági város elfoglalására indított rohamot vezető Wagner-harcosok is „komoly vereséget szenvedtek” – ismerte el.