Tegnap este a liberális NBC News tévécsatornán Megyn Kelly készített interjút Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Ahogy az várható volt, a riporter elsősorban arra volt kíváncsi, pontosan hogyan befolyásolta Oroszország az amerikai elnökválasztás eredményét és milyen kapcsolat van az orosz és az amerikai elnök között.

Vlagyimir Putyin tagadta, hogy “közeli kapcsolata” lett volna a Védelmi Hírszerző Ügynökség (Defense Intelligence Agency, DIA) jelenlegi igazgatójával, Michael Flynn altábornaggyal és még viccelt is akkor, amikor felmerült, hogy Donald Trump elnök vejének, Jared Kushnernek törvénytelen ügyletei lettek volna az orosz nagykövettel: “Számomra ez elképesztó. Szenzációt kreáltak a semmiből. Ebből a szenzációból pedig egy olyan fegyvert, amelyet a jelenlegi elnök ellen használhatnak. Nos, Önök odaát igazán kreatív elmék. Remek munkát végeznek. Biztos unalmas az életük”.

A műsorvezető később Trump elnök pénzügyeinek firtatásával próbálta kiugrasztani a bokorból a nem létező nyulat, de még nagyobb virtuális pofont kapott válaszul Putyin elnöktől.
Kelly – egy meglehetősen hosszú felvezetővel – a következőt próbálta megtudni az orosz elnöktől: “Felmerültek kérdések az Egyesült Államokban Donald Trump pénzügyeit illetően. Nem hozta nyilvánosságra az adóbevallását. Felmerültek kérdések a titkos orosz aktáiról, amelyekről ő azt állítja, nem léteznek, de amelyekről sejthető, hogy olyan információkat tartalmaznak, amivel az oroszok meg tudnák őt zsarolni. Felmerültek kérdések a Kreml és Trump kampánycsapata közötti kommunikációval kapcsolatban. Mindezek miatt azt kérdik az amerikaiak, ‘Önöknek rendelkezésére áll olyasmi, amivel tönkretehetnék az elnökünket?’”.

Putyin ezen a ponton már láthatóan nehezen türtőztette magát, és a vádáradatra a következőképpen felelt: “Nos, ez megint egy hatalmas ostobaság-halmaz. Honnan szereznénk ilyesfajta információt? Miért, volt vele valami különleges kapcsolatunk? Egyáltalán semmiféle kapcsolatunk sem volt. Megesett, hogy megfordult Moszkvában. De tudja, mit? Én soha nem találkoztam vele. Rengeteg amerikai látogat meg bennünket. Azt hiszem, most éppen száz amerikai cég képvielői járnak Oroszországban. Azt gondolja, hogy éppen mindannyiukról kompromittáló információt szerzünk be, vagy ilyesmi? Önök mind elveszítették a józan eszüket odaát?”.

breitbart.com, demokrata.hu