Hirdetés

Biden nagyon küzd, hogy valahogyan feljebb tornázza folyamatosan csökkenő népszerűségi mutatóját, miközben országosan 55 százalék elégedetlen az általa végzett munkával. Elnöksége alatt az amerikaiak végigélték, ahogyan a gazdasági lehetőségek egyre romlanak, az infláció továbbra is az egekben, a benzinárak pedig napról napra magasabbak, miközben az iparági szakértők egyre rosszabb állapotokat jósolnak.

Nem csak Biden általános támogatottsága alacsony, de különösen a pártfüggetlen szavazóknak kezd egyre inkább elegük lenni. Hatvanöt százalékuk elutasítja őt, és csak 22 százalékuk támogatja, ami a pártfüggetlen szavazók körében -43 százalékos értéket jelent.

De ezzel még nincs vége. Biden támogatottsága az ország minden egyes államában negatív rekordokat dönt, mindössze három kivétellel (Hawaii, Massachusetts és Vermont). Mi több, a többség minden egyes billegő államban negatív véleménnyel van az elnök munkájáról:

Arizona:
58 százalék elutasítja
31 százalék támogatja

Florida:
56 százalék elutasítja
34 százalék támogatja

Georgia:
58 százalék elutasítja
30 százalék támogatja

Michigan:
54 százalék elutasítja
36 százalék támogatja

New Hampshire:
53 százalék elutasítja
37 százalék támogatja

North Carolina:
56 százalék elutasítja
34 százalék támogatja

Ohio:
61 százalék elutasítja
28 százalék támogatja

Pennsylvania:
55 százalék elutasítja
33 százalék támogatja

Wisconsin:
57 százalék elutasítja
35 százalék támogatja

Minden jel arra mutat, hogy ezek a tendenciák nem sok jót ígérnek a demokraták számára, akik abban reménykednek, hogy novemberben meg tudják tartani csekély többségüket a képviselőházban és a szenátusban is. Mindeközben Donald Trump volt elnök továbbra is arra utalgat, hogy visszatér a politikai életbe, és 2024-ben ő lesz Biden kihívója, bár ezt még nem tette hivatalossá.

(forrás)

Korábban írtuk