Fotó: ShutterStock.com/Filippo Carlot
Bologna, 2020. június 17.
Hirdetés

A fertőzöttek száma 386-ra emelkedett a korábbi 296-ról. A legtöbb új beteget, 122-t az északkeleti Veneto tartományban, 88-at Lombardiában diagnosztizálták. Őket Szicília követi 36 új beteggel. Ötezerrel emelkedett az egy nap alatt végzett vírustesztek száma is. A húszból öt tartományban nem diagnosztizáltak új fertőzöttet.

A halottak száma háromra csökkent a szerdai hatról, így az elhunytak száma 35 132-re emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma elérte a 12 230-at. Kórházban 748 beteget kezelnek, negyvenhetet intenzív osztályon. A gyógyultak száma megközelítette a 200 ezret. A gyógyultakat és halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 247 158-at.

A venetói Treviso egyik volt kaszárnyájában működő migránsközpontban 129 fertőzöttet szűrtek ki az elszállásolt majdnem háromszáz illegális bevándorló és az őket ellátó húsz önkéntes közül.

Korábban írtuk

Az épületegyüttest lezárták, a fertőzötteket elkülönítették, a többieket karantén alá helyezték.

„Nem fogadunk be több bevándorlót, kivételt csak azok képviselnek, akik háború vagy a halál elől menekülnek” – jelentette ki Luca Zaia venetói kormányzó.

Arra utalt, hogy a tartományba az utóbbi hetekben több száz bevándorlót szállítottak a dél-olaszországi migránsközpontokból, többségében tunéziaiakat, akik gazdasági bevándorlónak számítanak.

A szicíliai Nicosia városában egy esküvő száz meghívottját helyezték karantén alá, miután egyikük pozitívnak bizonyult.