2021-ben több mint 1238-an vesztették életüket a migráció során [Észak-, Közép- és Dél-] Amerikában, közöttük legalább 51 gyermek volt – áll a szervezet július 1-jei jelentésében.

Hirdetés

„Ezek közül minimum 728 haláleset az Egyesült Államok és Mexikó határán történt, ezzel ez lett a legtöbb halálos áldozatot követelő szárazföldi átkelőhely a világon” – áll az IOM közleményében, amelyben a továbbiakban ez olvasható:

Az Egyesült Államok és Mexikó határán tavaly bekövetkezett halálesetek száma jelentősen magasabb, mint bármelyik korábbi évben, még a COVID-19 előtt is – állítja Edwin Viales, az IOM új, az amerikai kontinensen végbemenő migrációról szóló, 2021. évi jelentésének szerzője. – Ez a szám azonban továbbra is alulbecsültnek tekinthető.

Alejandro Mayorkas amerikai belbiztonsági miniszter, aki a határvédelemért is felelős, jelenleg több mint egymillió külföldinek kínál munkavállalási engedélyt és munkát, amivel továbbra is a migrációt ösztönzi.

A jelentés adatai szerint 2020-ban egyharmaddal kevesebb ember halt meg Észak-, Közép- és Dél-Amerika-szerte; akkoriban Donald Trump elnök még az illegális migráció ellen harcolt.

(forrás)

Korábban írtuk