Fotó: ShutterStock.com/mirzavisoko
Szarajevó, 2020. május 15.
Hirdetés

A nyugat-balkáni országban csütörtökre nyolcan haltak bele a Covid-19 betegségbe, a halálos áldozatok száma ezzel 305-re nőtt.

Bosznia-Hercegovina többségében bosnyákok és horvátok lakta részének, a Bosznia-hercegovinai Föderációnak a veteránügyi minisztere szerdán belehalt a koronavírus-fertőzés szövődményeibe. Az 53 éves Salko Bukvarevicet a múlt héten szállították kórházba tüdőgyulladással és légzési problémákkal, és hamar kiderült, ő is elkapta a fertőzést.

Szerbiában szerdáról csütörtökre 24 520-ról 24 892-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Szerdán hét újabb halálos áldozata volt a betegségnek, így a halottak száma 558-ra nőtt. Belgrádban megtiltották nagyobb rendezvények szervezését a hajókon és a folyóparti szórakozóhelyeken.

Koszovóban egy nap alatt 7652-ről 7846-ra emelkedett az azonosított fertőzöttek száma. Néggyel 196-ra nőtt a halálos áldozatok száma.

Korábban írtuk

Észak-Macedóniában egy nap alatt 10 316-ról 10 504-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Szerdán öt halálos áldozata volt a Covid-19-betegségnek, így a halottak száma 476. Annak ellenére, hogy továbbra sem csökken száz alá a napi új fertőzöttek száma, az egészségügyi miniszter szerint a helyzet stabil, a nagyszámú teszt elvégzésével sok tünetmentes beteget is azonosítanak, ami segít meggátolni a fertőzés további terjedését.

Montenegróban csütörtökre 2950-ről 3017-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában két halálos áldozata volt a koronavírusnak, így a halottak száma 47. Milo Djukanovic köztársasági elnök közölte, az augusztus végére tervezett parlamenti választást nem halasztják el, a szakértők kézben tartják a koronavírus-helyzetet, és felelősségteljes döntéseket tudnak hozni.