„Július elsejétől szigorúbb intézkedést hozunk. Arra kérünk mindenkit, hogy ismételten vonuljon vissza lakásába, és csak a mindennapi élethez szükséges javak beszerzése céljából menjen az utcára” – mondta az államfő egy videóüzenetében.

Hirdetés

Felhívását elsősorban a fővárosnak és környékének a lakosaihoz intézte. Ebben a körzetben él ugyanis az ország lakosságának csaknem egyharmada, mintegy 14 millió ember, itt összpontosul az országban a legélénkebb termelési tevékenység, s itt tapasztalható a legnagyobb mértékű fertőzöttség. Buenos Airesben és külvárosaiban 22-24 ezer körüli a fertőzöttek száma, és az ország néhány más körzetében is rendkívül nagy a fertőzöttség aránya, főleg Chaco északi tartományban.

Korábban írtuk

Mióta a dél-amerikai országban március 3-án észlelték az első koronavírusos megbetegedést, 52 457 igazolt fertőzéses esetet jegyeztek, 18 416 ember gyógyult meg, és 1167-en haltak bele a betegségbe.

Az 1986-ban világbajnok argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Carlos Bilardo megfertőződött a koronavírussal.

A család tájékoztatása szerint a 82 éves szakember jól van és jelenleg tünetmentes.

Bilardo idősek otthonában betegedett meg, ahol négy-négy lakó és orvos is pozitív koronavírus-tesztet produkált, a fertőzötteket, így az egykori trénert is elkülönítették.

Bilardo 1983 és 1990 között irányította az argentin nemzeti együttest, amellyel 1986-ban a mexikói világbajnokságon ért a csúcsra, majd négy évvel később közel volt a címvédéshez, de a döntőben 1-0-ra kikapott az NSZK csapatától.