Fotó: MTI/AP/Amerikai szárazföldi hadsereg/Jillian G. Hix
Hirdetés

A Reuters hírügynökség egy meg nem nevezett amerikai tisztségviselőre hivatkozva viszont arról számolt be, hogy a robbanás öngyilkos robbantásos merénylet miatt következett be.

A Fehér Ház egy meg nem nevezett tisztségviselője szerint a robbanásról tájékoztatták Joe Biden amerikai elnököt.

A térségben napok óta afgán állampolgárok ezrei várakoztak arra, hogy evakuálási repülőgépeken elhagyhassák az országot a tálib hatalomátvételt követően. A nyugati országok korábban figyelmeztettek egy lehetséges merénylet veszélyére a környéken.

FRISSÍTÉS (16:57)

Legalább 13 halottja – köztük több gyermek – van az afgán főváros, Kabul repülőterénél csütörtökön elkövetett robbantásnak, több tálib fegyveres őr megsebesült – közölte egy tálib tisztségviselő a Reuters brit hírügynökséggel.

2. FRISSÍTÉS (17:21)

Tűzpárbaj tört ki az afgán főváros, Kabul repülőterén csütörtökön elkövetett robbantást követően – erről számolt be a Fox News amerikai hírtelevízió meg nem nevezett fehér házi tisztségviselőkre hivatkozva.

3. FRISSÍTÉS (19:52)

A tálibok szóvivője elítélte a kabuli repülőtérnél történt terrortámadásokat. Egy másik tálib szóvivő, Zabíhulláh Mudzsáhid szerint lehetséges, hogy akár 20 ember is életét veszthette a robbantásokban. Mudzsáhid szintén elítélte a támadásokat.

Korábban írtuk