Egyre több helyen tűnik fel az a TikTok-videó, melyben Robert F. Kennedy rávilágít az ukrajnai konfliktus gyökereire és Amerika hosszú távú szerepvállalására. Kennedy a felvételen kifejti, hogy szerinte az Egyesült Államoknak törekednie kell a vérontás befejezésére, ahelyett, hogy a háborút állandósítaná.

Hirdetés

„Putyin minden nap azt mondja, »rendezni akarom a háborút. Üljünk le tárgyalni«. Erre Zelenszkij úgy reagál, hogy »mi nem tárgyalunk«. Pedig a fal 1992-ben leomlott”

– fogalmaz a videóban a politikus.
@teamkennedy2024 RFK Jr. illuminates the roots of the Ukraine conflict and America’s long-term involvement. Mr. Kennedy clarifies why he believes the U.S. must strive to end the bloodshed, rather than perpetuating the war. #russia #ukraine ♬ original sound – Robert F. Kennedy Jr

Kennedy idézte Gorbacsovo szavait, aki kijelentette, „lehetővé teszem, hogy egyesítsétek Németországot, (…) de a NATO egy centit sem mozdulhat kelet felé”.

Megjegyezte, hogy „ünnepélyesen megesküdtünk arra, hogy ezt betartjuk, de végül nem így lett. 1997-ben a NATO ezer mérföldet haladt keletre, bevont 15 országot, és körbevette az egykori Szovjetuniót”.

Robert F. Kennedy emlékeztetett a 2014-es eseményekre is, mikor az oroszoknak mennie kellett a Krímből, az amerikai haditengerészet pedig megjelent a kikötőkben, és leszögezték, „nem szándékoznak meghódítani a 44 millió lakosú Ukrajnát”

Korábban írtuk

Kennedy hangsúlyozta, hogy az oroszok már akkor leszögezték, hogy az a kikötésük, hogy Ukrajna ne legyen NATO-tag,

Zelenszkij és Putyin emberei is aláírtak egy szerződést, és az orosz elnök visszavonultatta a csapatait. 

„Ehhez képest mi történt: Joe Biden elküldte Boris Johnson egykori brit miniszterelnököt, hogy bontsa fel a szerződést, és azóta meghalt 450 ezer kölyök”

– zárta gondolatait Robert F. Kennedy.

Az eredeti cikk a Mandiner oldalán olvasható IDE kattintva.