Fotó: MTI/AP/TASR Slovakia/Jaroslav Novak
Hirdetés

„Lassan visszatérek a munkatempóba, és remélem, hogy mihamarabb rendben leszek, hogy teljes mértékben el tudjam látni a funkciómat, amelyre Szlovákia állampolgárai megválasztottak” – mondta Fico a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek a kabinet keddi ülése során. A hírügynökség szerint a miniszterelnök a kormány szerdára tervezett ülésén is részt vesz.

Robert Fico a merénylet után először júniusban mutatkozott a nyilvánosság előtt egy, a közösségi médiában nyilvánosságra hozott videóbejegyzésében, majd – kormánytagok közlései szerint – ahogy állapota kezdett jobbra fordulni, már aktívan bekapcsolódott a kormányzati munkáról folytatott egyeztetésekbe. Az elmúlt napokban részt vett a Ciril és Metód napja alkalmából rendezett állami ünnepségen, illetve hétfőn egy aratási rendezvényen is.

Az 59 éves szlovák kormányfőre május 15-én, a pozsonyi kabinet Nyitrabányán (Handlová) tartott kihelyezett ülése után lőtt rá többször Juraj Cintula 71 éves lévai lakos. Az előre megfontolt gyilkosság kísérletének vádját a múlt héten terrorcselekmény vádjává minősítették át.

Korábban írtuk