Caolan Robertson, a brit Rebel Media munkatársa a legutóbbi londoni terrortámadás után kemény szavakkal illette az iszlamofóbiával ijesztgető liberális elitet.

Fotó: MTI/EPA/Andy Rain, szerk.


Fotó: MTI/EPA/Andy Rain, szerk.

Robertson videós monológja egy, láthatóan mobiltelefonnal készített felvétellel kezdődik (lásd a cikk végén), amelyet egy kocsmában rögzítettek a támadást követő percekben. 
A háttérből hallatszik, ahogy valaki azt üvölti, “Mocskos iszlám fattyak!”, mire egy másik férfi közbeszól, hogy “Ne kiabáld ezt, te kib*szott idióta! Nem muszlimok voltak”.

“Képzeljék el, amint egy éttermet muszlim terroristák támadnak meg” – kezdi gondolatait Robertson. – “Az alkalmazottak, a vendégek, a turisták mind a földön vannak, miközben ártatlanokon hajtanak át és késelik meg őket az utcán, az ajtó túloldalán. És valaki az iszlamofóbia miatt izgul?! Három férfi kiáltotta, hogy ‘Ezt Allahért tesszük!’, miközben átvágták egy nő torkát az étterem kellős közepén. Tudják, mit? Az iszlámnak már nem is kell semmivel sem törődnie. Egyszerűen hátra kell dőlniük és hagyniuk, hogy a nyugati liberálisok mindent elintézzenek helyettük. Ez a 30 másodperces videó a napnál világosabban bemutatja, mi a probléma ebben az országban. A valóságtagadás mértéke, amivel szembesülhetünk, elképesztő. Sadiq Khan, London polgármestere azt mondta, hidakat kell építenünk, nem falakat. Lehet bármi is ennél nyilvánvalóbb? Ezek a dzsihádista terroristák szó szerint a hidainkat használják arra, hogy erőszakot és félelmet gerjesszenek. Mi a fenéért akarnánk még többet építeni? Évszázadok és -ezredek óta a falak védelmezték falvainkat és városainkat az idegen támadóktól. És mi történt, amikor megtámadták a városokat? A kapukat zárva tartották! Mindössze egy mérföldre azoktól a középkori falaktól, amelyek egykoron biztonságban tartották Londont, most egy idegen ellenség támad bennünket. Egy idegen ideológia a határainkon belül”.

Később odamond a szerinte “pszeudo-racionalizmusban” szenvedő, liberális középosztálynak, akiknek kedvenc mentsége az, hogy nem minden támadást muszlimok követnek el: “A [videón hallható ember] hangjában megbúvó rosszallás kézzel fogható; bennünket jobban gyűlöl, mint a terroristákat. És az igazság az, hogy nagyot téved. Ám annak ellenére, hogy téved, messze nincs egyedül. A notórius kifogáskereső, Owen Jones [a Guardian újságírója] ugyanilyen borzasztó, ha nem még borzasztóbb. Arra használja a rendelkezésére álló platformot, hogy olyanokat mondjon, mint ‘London belvárosában ülök éppen egy kocsmában, ami tele van nevetgélő, beszélgető emberekkel. Mint bármely szombat este. Senki nem retteg vagy húzza be a farkát.’ Nos, Owen, mi a londoni belváros utcáin voltunk aznap este, amikor ezt írtad ki a Twitteren. Az utcák üresek voltak. Akiket láttunk, fejüket lehorgasztva, csendben siettek, hogy a lehető legmesszebb kerüljenek a környékről. Féltek. Sokan sírtak. Néhányan kétségbeesetten próbálták elérni a szeretteiket, és a híd környékén és a piacon halottak hevertek. Negyvennyolcan még küzdöttek az életükért. Owen Jones nem ezt tette. Owen Jones nem messze egy kocsmában ült, beszélgetve, nevetgélve. Rajtunk nevetgélt, efelől nincs kétségem. Még Sadiq Khan is arra figyelmeztetett, ne használjuk arra ezt a tragédiát, hogy ellentéteket szítsunk a muszlim közösségeken belül. Mintha nem léteznének már most is az ellentétek! Mintha nem léteznének már most emberek, akik minden egyes nap azt keresik, hogyan tudnák megsemmisíteni az életformánkat! Ebben az országban a nemzeten belül létezik egy másik nemzet, amit az arcunkba beleröhögő, liberális elitek istápolgatnak és gondoznak, a hétköznapi emberek pedig mindeközben ennek a radikális és gyűlölködő ideológiának az áldozatává váltak. Meg kell állítani a nevetséges lidércképzetet a szélsőjobboldallal, a rasszizmussal, a bigottsággal, a nem létező nácizmussal és az úgynevezett iszlamofóbiával kapcsolatban. Hány embert gyilkolt meg ebben az évben a Ku-Klux Klán? Hány embert gázoltak halálra London utcáin szélsőjobboldali radikálisok? És hányan csonkítottak és gyilkoltak meg ártatlanokat egy kitalált isten és egy 1400 éves hadvezér nevében?”

Robertson ezen a ponton egy, a liberálisoknak intézett üzenettel zárta mondandóját: “Fogjátok be végre a pofátokat!”.

demokrata.hu