Mint emlékezetes: a múlt heti Steaua-Újpest Európa Liga-selejtezőn a bukaresti együttes szurkolói a következő szövegű, magyar nyelvű feliratot tartották a magasba: „Mennyi ideig tartja egy magyar nő a szart magában? 9 hónapig.„

Az Adevarul (Igazság) szerkesztősége a gesztus kapcsán ezt írta a Népszabadságnak: „A múlt héten a Ghencea stadionban olyan ország csapatával mérkőztek meg a hazaiak, amely ország szívből siratta Marian Cozma kézilabdást.

A Steaua-Újpest szép mérkőzés lehetett volna, de egy semmirevaló kéz írt egy nyomorúságos szalagplakátot, melynek szövege súlyosan sértette a magyarokat, s ezt a plakátot a mi drága román nemzeti zászlóink mellett tartotta közszemlére, hosszú időn át, néhány ember. Nemzeteinket milliók kötik össze, akik Jenei Imre és Bölöni László nyelvét beszélik, és nem választhatnak el azok, akiknek a helye a börtönben volna.

Pontosan ezért a budapesti visszavágó előtt a milliónyi román szurkoló nevében, akik tisztelik ellenfeleiket és a más ország polgárait, az Adevarul szerkesztősége elhatározta, hogy bocsánatot kér nemzetszomszédjától azok helyett, akiknek ezt meg kellett volna tenniük.

Méltó dolog alázatosnak lenned azokkal, akiket egy nemzettársad megalázott. Sokan viszolygunk ezektől a köztünk élő nem-emberektől. Azért, mert büszkék vagyunk, azért, mert európaiak vagyunk, azért, mert újságírók vagyunk, és azért, mert az emberinek nincsen nemzetisége, Magyarország, szépen kérünk, bocsáss meg!

A lap egyúttal az UEFA fegyelmi bizottságát is tájékoztatta a román drukkerek viselkedéséről. „Figyelembe véve, hogy a fegyelmi hatóság és a román klub nem reagált elítélően, s figyelembe véve a Steaua szurkolóinak visszaeső statútumát: maximális büntetéseket várunk. Az effajta viselkedés nem méltó az Európai Unió polgárainak, nem tolerálható a labdarúgás családja által, főleg, hogy a román klub elnöke az Európai Parlament képviselője is.”

(Népszabadság)