Újabb bizonyítékok kerültek elő arról, hogy Joe Biden állítása ellenére igenis részt vett fia korrupciós és üzleti ügyeinek egyengetésében – írja a Magyar Hírlap. A Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fiának hírhedt „pokoli” laptopján található adatok szerint többször is találkozott apjával, Joe Biden akkori alelnökkel a Fehér Házban, közvetlenül a román tisztviselőkkel folytatott megbeszéléseket követően, feltehetően egy nagy horderejű üzlet kapcsán, amelyben részt vett Gabriel Popoviciu román ingatlanmogul.

Hirdetés

New York Post szerint Hunter 2015 júliusa és 2016 márciusa között háromszor találkozott Bidennel az ügyben, hogy segítsen Popoviciunak egy 550 hektáros, állami tulajdonban lévő földterület „jelentős árengedménnyel” történő megvásárlásából eredő elítélésével kapcsolatban. 

A lap szerint az alábbi naptári bejegyzések találhatók a laptopon:

2015. július 29.

12 órai hívás Louis Freeh volt FBI-főnökkel, aki Popoviciut képviseli.

Ugyanezen a napon találkozó Joe Bidennel az apja amerikai haditengerészeti megfigyelőközpontjának rezidenciáján.

2015. november 17.

Visszatérés a romániai útról

2015. november 19.

„Reggeli apával” az amerikai haditengerészeti obszervatóriumban.

2016. március 29.

Találkozó Hans Klemm, az Egyesült Államok romániai nagykövetével Washingtonban.

Találkozó Joe Bidennel az amerikai haditengerészeti obszervatóriumban.

A találkozók ellentmondanak Joe Biden azon kijelentésének, miszerint nem vett részt a Biden család üzleti terveiben. Biden és csapata ugyanis összesen hét alkalommal hárította vagy tagadta, hogy részt vett volna a családi vállalkozásban.

Korábban írtuk

„Soha nem beszéltem a fiammal a tengerentúli üzleti ügyleteiről” – jelentette ki korábban Joe Biden.

A Biden család számos szövetségesét is bevonták az üzletbe, hogy segítsenek Popoviciunak megúszni a börtön, de úgy tűnik, ez sem volt elég, mivel Popoviciut ennek ellenére is elítélték. Popoviciu viszont azóta sem töltötte le a büntetését, ehelyett Angliába menekült, ahonnan a román kormány azóta is sikertelenül próbálja meg elérni kiadatását.

A teljes cikk elolvasható a Magyar Hírlap oldalán, IDE kattintva!