Fotó: MTI/AP/Rodrigo Abd
A koronavírus-járvány miatt bevezetett rendkívüli állapot rendelkezéseit megsértő férfit vezetnek el rendőrök a perui főváros, Lima egyik külvárosi negyedében, El Callaóban 2020. április 8-án.
Hirdetés

A perui egészségügyi minisztérium közlése szerint 1172 újabb koronavírus-fertőzést jelentettek, a fertőzöttek száma az országban 11 475-re nőtt, a járvánnyal összefüggésben bekövetkezett halálesetek száma 254. A közlemény szerint a fertőzöttek között hét törvényhozó is van.

A mexikói egészségügyi hatóságok 448 újabb igazolt esetről és a fertőzésből eredő 43 újabb halálozásról számoltak be, az országban 5847 bizonyítottan fertőzött emberről tudni, a betegség következtében 449 ember vesztette életét. A világ egyik legforgalmasabbjának számító mexikóvárosi metróhálózatban kötelező lesz a szájmaszk vagy más, a száj elfedésére alkalmas kendő viselete péntektől – tájékoztattak a fővárosi hatóságok.

Panamában meghaladta a százat a koronavírus-fertőzésből eredő halálesetek száma az egészségügyi hatóságok tájékoztatása szerint. A Covid-19 nevű betegséget okozó SARS-CoV-2 vírus miatt 103 ember vesztette eddig életét – közölte Lourdes Moreno, az egészségügyi tárca fő epidemiológusa. Az elmúlt 24 órában 177 újabb esetet jegyeztek fel, a közép-amerikai országban regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma 3751-re nőtt.

A chilei egészségügyi tárca tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában 356 újabb megbetegedést és a betegségből eredő három halálesetet regisztráltak, az országban 8273 koronavírus-fertőzéses esetet és 94 halálozást jegyeztek fel eddig. A minisztérium szerint 743 egészségügyi dolgozó fertőződött meg a vírussal, őket elkülönítették.

Az argentin egészségügyi minisztérium szerint a bizonyítottan koronavírus-fertőzöttek száma elérte a 2571-et, miután az elmúlt 24 órában 128 újabb esetet jelentettek. A vírus terjedésének megfékezése érdekében az argentin főváros, Buenos Aires vezetése hétfőn bejelentette, hogy kötelezővé teszi a szájmaszk viselését a tömegközlekedésben. Ezenkívül a buszsofőrök, az újságárusok, a bolti eladók és a közalkalmazottak számára is kötelező a szájmaszk viselése. A közösségi távolságtartásra vonatkozó kormányzati intézkedések részeként egyszerre legfeljebb 30 ember tartózkodhat egy szupermarketben, a szájmaszkot nem viselőket pedig megbírságolhatják.