Rudy Giuliani, New York volt polgármestere csatlakozik Donald Trump elnök jogászcsapatához – jelentették be csütörtök este. 
 

Fotó: MTI, archív, illusztráció


Fotó: MTI, archív, illusztráció

Giuliani korábban államügyész volt New Yorkban és régóta Donald Trump szoros szövetségeseként tartják számon.     

Donald Trump jogi tanácsadója, Jay Sekulow közölte, hogy Giuliani csatlakozik ahhoz a jogászcsapathoz, amely az elnököt képviseli a Robert Mueller vezette különleges vizsgálóbizottságnál. A bizottság a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba történt állítólagos orosz beavatkozást vizsgálja.
    
„Azért vállaltam el ezt, mert egyrészt remélem, hogy tárgyalásokkal végre lezárhatjuk ezt az ügyet az ország érdekében, másrészt pedig mert nagyon tisztelem mind az elnököt, mind Bob Muellert” – nyilatkozta a The Washington Post című lap munkatársának Giuliani.     

Sekulow azt is bejelentette: két volt szövetségi ügyész, Jane Serene Raskin és Marty Raskin szintén csatlakozik az elnök tanácsadóinak köréhez.     

„Rudy nagyszerű ember, régóta a barátom, és azt akarja, hogy ezt az ügyet az ország javára mielőbb megoldjuk” – fogalmazott a bejelentés utáni közleményében Donald Trump.
    
Több amerikai sajtóorgánum – például a The Wall Street Journal című lap és a Bloomberg hírügynökség – információi szerint mind Robert Mueller, mind Rod Rosenstein igazságügyi miniszterhelyettes (aki kinevezte Muellert) a múlt héten közölte Donald Trumppal, hogy személy szerint ő nem célpontja és alanya az orosz beavatkozással összefüggő vizsgálatnak.

(MTI)